Vägen till Nove Lo, Vides lillasyskon

Här kan du läsa om vår sorg efter Vide, vårt förstfödda barn, och vägen till hans lilla syskon. Vide fick inte överleva sin födelse. Nove Lo ligger och växer i Hannas mage. Vardagens tankar letar sig in här och var, vår vardag. Vill du läsa om hur Nove kom till kan du klicka på oktober 2012 i arkivet. Där står det om vår IVF, som lyckades på första försöket! //Mammorna Sara och Hanna

Sista dagen 2012

Publicerad 2012-12-31 13:40:09 i Hanna

Idag är det nyårsafton. Jag ligger i sängen och har det tyst omkring mig. Vi var och träffade folk igår. 12 änglamammor samlades, hemma hos A. Väldigt fint ordnat, och det blev en djup samhörighet. En mycket fin kväll. Tände himlalyktor till våra barn, åt gott och hade mysigt. Vad trött jag blir av att ha det trevligt också. Så jag är nöjd idag, tacksam över igår. Men vill helst vara själv och välja mina intryck.

Nu är snart helgerna över, det känns mycket skönt. För oj, vad jobbigt det har varit! Hopp, förtvivlan, oro, sorg och trötthet. Varit djupt nere rätt ofta. På ett tyst sätt.

LillaLo gör sig påmind som hen ska. Det är skönt. Men vi ska göra ul i veckan, vilket känns väldigt läskigt. Drömmer mardrömmar om det sen flera nätter tillbaka. Längtar tills det är över!

Med hopp och önskan om ett bättre 2013.

Dagar

Publicerad 2012-12-20 17:27:17 i Hanna

som går.

Det känns konstigt. Tiden liksom dundrar iväg, eller har gjort nu. Skönt och ovant. Vet att jag tjatar, men det är inget roligt med jul i år. Vill bara att den ska vara över. Efter helgen ska jag till mvc för att lämna blodprov. Om två veckor är det kub-test.

Jag är som en bergochdalbana, men som J skrivit ett par gånger har jag nu lite bergochdalvana...
Ibland "glömmer" jag att det är sant. Att det finns ett litet liv i mig, ett litet syskon. Så svårt att tro på.

Idag har Sara gjort en minnestatuering till Vide. Den är så fin, jag är stolt över den. Över Sara. Över Vide.
Min lilla familj; Sara, jag, Vide och en liten hoppböna. Älskade lilla familj.

Här är tatueringen

Kalmar

Publicerad 2012-12-17 07:54:23 i Hanna

Är nere hos släkten nu, det ska vi vara en vecka. Åkte buss hit. Aj i fogarna. Slasksnö och blöt is är faktiskt inte heller så lätt att gå på när bäckenet vill glida isär.

Det var mysigt att komma hem till mamma! Så skönt, och de är verkligen glada över hoppbönan. Mycket mindre oroliga än jag också. Tur det, för oron är ju inte så skojig.

Drömmer mycket. Ofta otäckt. Saknar Vide väldigt intensivt nu, tänker att julen ställer till en del extrafunderingar.

Hoppas jag orkar och vågar vara lite glad för lilla livet i magen idag.

Inskrivning på Mama Mia

Publicerad 2012-12-15 12:54:24 i Sara

Galet...
I torsdags var vi på Mama Mia och skrev in oss igen, men vår Lilla Lo!
Jag var inte så nervös innan, tyckte det var mest rutin.
Vi träffade vår barnmorska vi hade med Vide, det kändes skönt att ha henne där, vi litar ju på henne och känner oss trygga med henne.
Vi satt där, pratade om när vi ska göra ultraljud och andra undersökningar...
Så väldigt overkligt.
Sen efteråt blev jag så trött att jag höll på att svimma och kräkas och allt möjligt. Det tog så mycket på krafterna att jag själv blev chockad.
På något vis känns det lite mer verkligt, jag tror jag förnekar att vi är gravida för det är så väldigt läskigt att tänka på att min hjärna inte kan ta in det...
Men vi SKA ha ett litet syskon till Vide här till sommaren!
SKA!!

Kuratorbesök

Publicerad 2012-12-13 11:21:42 i Hanna

Var nyss hos kuratorn.
Vi pratade om många saker. Det jag ska ta med mig mest är:
Det vanliga är att man får behålla sina barn. Det vanliga är att man får ta hand om sina barn. Man får oroa sig för om barnet blir snuvigt när någon nyser. Oroa sig för om det är lagom mycket kläder.

Jag SKA dit. Till den vanliga oron. Till att fundera på hur man blir en bra mamma, hur mycket kläder LillaLo behöver ha på sig. Jag vill dit, så förtvivlat gärna. Vi vet ju ändå allt. Så jag SKA tillbaka till glädjen och den rimliga, lilla, vanliga oron.

Men faktiskt

Publicerad 2012-12-11 21:25:02 i Hanna

början av en graviditet är inte jättekul. Tur att man glömmer det, när lilla livet gör sig påmint på ett roligare sätt.

Väx nu, hoppbönan, stor och stark ska du bli. Du ska bli vår LillaLo ju.

Idag

Publicerad 2012-12-10 19:44:00 i Hanna

Idag har jag kunnat stå igen. Det är ju skönt. Har dock inte varit ute på hela dagen. Gått och småfixat hemma, som en annan hemmafru. Och vilat. Vilat mycket.
Mest av allt har jag dock pratat med en vän, som behövde det. Och tänkt på samma vän. Skönt att jag orkar, kan vara till någon form av stöd ibland.
 
Hoppbönan sitter fast och gör sig påmind. Det är skönt. Gillar för det mesta hormonernas påminnelse, tror det hade varit värre att må helt bra.
Inte långt till inskrivning på mvc nu. Torsdag. Längtar lite faktiskt. En sak till, som ett delmål, att bocka av. Skönt att gå dit. Har varit och pratat med min barnmorska ett par gånger ändå, bara för att jag har känt ett behov av det. Men nu ska vi dit "på riktigt".
Det kan bli mycket tankar och känslor. För det är ju inte med Vide vi behöver koller längre.

Det inställda adventsfikat

Publicerad 2012-12-09 19:16:46 i Hanna

Alltså, gulliga människor!
Skulle ju på adventsfika idag, men det gick sådär. Var ganska bitter, men har inte kunnat stå ordentligt på hela dagen. Uppe i sittande nu, så länge fötterna är i högläge i alla fall. Yay?
När Sara kommer hem hade hon med sig "lite" fika från C till mig, eftersom jag missade.
 
 
Ni vet ju hur min godislåda ser ut. Efter detta kommer jag vara sockerstinn till februari någon gång kanske?

Blodtrycket

Publicerad 2012-12-09 13:59:05 i Hanna

Mitt knäppa blodtryck vill inte hålla sig på rimliga nivåer. Alldeles för lågt. Idag är det svårt att ens sitta upp, svettas och mår illa. Ligga går fint. Det är ju ganska tråkigt, mest. Var tvungen att ställa in en adventsfika och skicka iväg Sara själv. Lite deppigt blir det allt.
Det var en som skrev att jag var den mest gravida gravida hon träffat. Vill inte vara det, ärligt talat. Hade säkert tyckt att det var otäckt om jag inte kände någonting. Men skulle faktiskt vilja kunna stå upp.

En lite rolig sak

Publicerad 2012-12-07 19:22:56 i Hanna

Bad Sara köpa godis.
Vet inte riktigt hur glupsk hon tycker jag blir av graviditet...
 
Nu har vi ett tag i alla fall.

Och visst har jag sovit

Publicerad 2012-12-07 09:08:00 i Hanna

Blir helt förundrad över hur stor skillnad det är på hur min sömn beter sig, att jag blir så påverkad av kontroller.

Sovit otroligt bra, inte haft några problem att somna om efter vakna-vändamig-stunder. Bara drömt vanliga drömmar. Bästa sovet på många många nätter.

Bra dag, tuff vecka

Publicerad 2012-12-06 19:15:00 i Hanna

Den 4 december hade Vide sin halvårsdag. Det har varit en väldigt tuff vecka, haft några riktigt jobbiga dagar. Saknar honom så himla himla mycket. Undrar så vad han hade kunnat nu. Vad han hade gillat.
 
Tänkte egentligen mest berätta om dagens glädjeämne. Vi var och tittade idag, på vårt lilla hopp. Det tickticktickade så fint så fint, lilla hjärtat. Jag såg inte först, tickandet. För jag tittade på fel ställe. Var räddare än jag själv kan förstå, vi såg ju hjärtat hos dr C för två veckor sen. Men innan tickandet syntes för mig var jag nära en panikångestattack. Dr G fick peka.
 
Vi bad om en bild. När vi tittade på Vide denna tiden fick vi en. Men se, skrivaren funkade inte. Han fipplade med den en bra stund, först samtidigt som han höll kvar ultraljudstaven. Det var ju lite... festligt. Sen en stund till. Men det hjälpte inte. Så inget bildbevis till eftervärlden på lilla knoppen som ska bli en bebis.
 
Om en vecka är det inskrivning hos barnmorskan. Det blir bra det. Skönt med delmål, behöver hela tiden delmål. Bergochdalbanan denna graviditet bjudit på hittills (dvs en ynka månad ungefär) emotionellt är ganska... kraftig. Lär väl inte bli bättre med tiden.
 
Efter ultraljudet, när vi kom hem, somnade jag. En trend? Ingen sömn innan, massor efter kontroller? Får se hur de närmsta dagarna blir.
 
Just ja, beräknat födelsedatum är 18 juli. Exakt tretton månader efter Vides beräknade. Enligt en massa andra människor som gjort IVF ändras inte detta med ultraljuden. Det innebär ju att det är ännu mer jobbigt med kurvorna, när de inte ens kan justera. Men å andra sidan är det ju skönt att veta. Om det nu är så.
 
Så, lilla lilla hoppbönan! Håll i dig nu, och väx till en bebis. Hör du det!

Snölek och hopp i advent

Publicerad 2012-12-02 12:08:00 i Hanna

Oj vad gravidigt jag mår! Det ger ju en hel del hopp.
Mittpådagenillamående, med tillhörande tryckfall har blivit värre och värre. Stödstrumpor, det är bra grejer. Men man blir kall om fötterna, materialet värmer inte direkt.
 
I fredags hade vi firadag, jag och Sara. Tolv år sen vi träffades. Det ni. Vi vinterinvigde oss lite den kvällen.
Saras snöängel.
 
Nu kommer en massa halvårsdagar. Idag, i morgon och på tisdag. Vide fyller ett halvår på tisdag. Idag är det ett halvår sedan vi hörde hans hjärtslag. Älskade sonen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela