Vägen till Nove Lo, Vides lillasyskon

Här kan du läsa om vår sorg efter Vide, vårt förstfödda barn, och vägen till hans lilla syskon. Vide fick inte överleva sin födelse. Nove Lo ligger och växer i Hannas mage. Vardagens tankar letar sig in här och var, vår vardag. Vill du läsa om hur Nove kom till kan du klicka på oktober 2012 i arkivet. Där står det om vår IVF, som lyckades på första försöket! //Mammorna Sara och Hanna

Fin fin människa!

Publicerad 2012-11-30 13:07:46 i Hanna

(Äntligen kom jag in på bloggen, det är något knepigt. Står åtkomst nekad nästan varje gång jag försöker.)
 
Igår kom ett paket till oss. Från Johanna. Hon är så himla bra, Johanna. Har aldrig slutat höra av sig. Läser bloggar, skriver ofta. Vi berättade om LillaLo-hoppet i ett mail.
Titta vad som kom förutom en massa underbar glädje i ord:
 
Jag är så förundrad över att det finns människor som verkligen tänker på andra så här mycket.
 
Tack, snälla Johanna! (Gillar du inte att ditt namn finns med, säg till. Brukar inte skriva det utan att fråga.)
 
Och ni andra (typ tre stycken) som läser bloggen, någon av er har ju barn. Gå in på Johannas sida: Kämpa by JP. http://kampabyjp.blogspot.se/
Fina grejer! Fint ändamål.

Börjar likna klagan

Publicerad 2012-11-26 21:37:05 i Hanna

och det är verkligen inte meningen.
 
Känslostormarna är inte likt någonting jag känt tidigare. Jag saknar min son mer än vad som går att sätta i ord. Och är så ofantligt tacksam över det lilla hoppet som växer i Videbo. LillaLo-hoppet. En brevvän sa till mig att när man sett hjärtat slå har missfallsrisken minskat markant. Det kändes lite skönt.
 
Egentligen var det dock en mycket trivialare sak jag behöver få ur mig. Jag har så ONT. I fogarna. Och rygg. Mest i höfterna, men hela ryggraden värker. Knän och fingrar med. Hur blir det här när jag blir tjock också?
Så idag har vi köpt en madrass med sånt där minnesskum i. En rätt billig, på rea, till bara mig. Så har vi köpt en mastodontlång kudde att ha mellan/under benen. Och ett par duntossor att ha i sängen, mina gamla ruggar fjädrar.
 
Lång kudde
 
Rutig duntossa

Gått i ide

Publicerad 2012-11-25 18:20:52 i Hanna

Inte hade jag hämtat mig. Sover och sover. Väldigt skönt, med tanke på hur kasst jag brukar sova. Så jag får väl ta emot helgens sömntimmar med tacksamhet.
 
Är också väldigt, jag vet inte. Förundrad över hur allting bara fungerat senaste månaden. Förundrad över att något fastnade på första försöket. Vågar nog inte riktigt tro på det. Eller, det vet jag att jag inte vågar. Stundvis är jag väldigt glad. För det mesta är jag bara. Vill så gärna vara glad för lilla hoppet, lilla pärlan. Det går i perioder det där.
 
Vore nästan skönt om den här ide-perioden höll i sig. Dagarna går ju fort om man sover bort dem...

Börjar hämta mig

Publicerad 2012-11-24 20:20:48 i Hanna

från gårdagens besök.
Var nog mer nervös än jag vetat själv. Sov i går eftermiddag. Många timmar i natt (ovanligt). Och flera timmar idag på dagen.
Det börjar kännas som om jag kan tänka lite mer igen. Hoppas det håller i sig. Och att jag orkar vara uppe mer i morgon.
 
Tack alla fina som är glada för vårt hopps skull. Det värmer våra hjärtan!

Vi har sett det lilla lilla lilla!

Publicerad 2012-11-23 16:35:32 i Hanna

Varit hos vår läkare idag. Hon som var med när Vide kom och vände.
Fick titta med ultraljud på lilla minigrodden. Hjärtat slog! Allt såg bra ut.
 
En sån väldig lättnad. Vi har redan fått se den där pyttelilla. Med små pulseranden. Det hade nog börjat slå för ingen tid alls sen. Tror att vi är i vecka 6+0 idag. Det stämde både med storlek, tid och allt vad det är. Vi får väl se, nästa gång får vi någon form av beräkning på vecka. Detta ul var mest för att jag ska äta trombyl, då ville hon kolla innan så det satt där det skulle och sådär. Så nu äter jag trombyl.
 
Våra känslor var så mycket större än vad jag hade räknat med. Vad någon av oss räknat med. Nervositet till ångestnivå innan. Det hade vi ju förstått. Men efteråt. Jag har just sovit på dagen, vilket jag aldrig gör. Vi fick ställa in våra (inte så ansträngande) kvällsplaner. För vi blev som helt... jag vet inte. Kan inte tänka. Blodtrycket försvann och ingen av oss hör vad den andra säger. Glada, tacksamma för att allt ser okej ut och... glada.

Saknad, sorg, glädje, hopp, längtan

Publicerad 2012-11-19 18:59:10 i Hanna

Med hoppet kommer längtan. Man tror, eller jag tror, rent automatiskt på att vårt lilla frö ska bli en bebis. Ska bli vår Lilla Lo. Vides lillasyskon. Längtar så. Blir glad, på riktigt glad. Vill vara nästan klar nu, istället för att bara kunna hoppas. Är rädd. Rädd för vad ultraljudet ska visa. Att det inte ska sitta rätt. Att hoppet ska grusas. Om det går bra har vi väldigt många ultraljud att genomleva...
 
Saknar Vide. Saknar honom så det skär skär skär i hjärtat. Skrikgråtit långa stunder i eftermiddag. Vill ha min son hos mig. Vill bara ha honom här! Orättvisan är för stor för att bära. Saknaden för stor för att beskriva. Han skulle ju vara här, träffa sitt syskon. (Som då skulle kommit ganska mycket senare, om vi fått bestämma. Men som vi nu vill vill vill ska komma nästa sommar. Stanna lilla bönan!)
 
Tankar som snurrar. Ingen koncentrationsförmåga, kan inte läsa något. Får ingen vila av tv.
Ge mig lite ro. Ro i tanken. Jag vill bli glad igen. Hoppas undersökning av dr C kan ge mig lite ro en stund.
 
Älskar min son. Älskar mitt hopp.

Ultraljud

Publicerad 2012-11-18 17:31:21 i Hanna

Vi ska träffa en läkare i slutet av veckan. Samma läkare som var vår förlossningsläkare med Vide. Då kommer vi göra ultraljud och få veta om ärtan sitter rätt, förhoppningsvis. En liten liten liten plutt. Kanske, om vi har tur, påstår läkaren att hjärtat börjat slå. Men det är nog inte säkert.
 
Jag är redan ganska nervös.
 
 

Skräpfogar och lite annat.

Publicerad 2012-11-17 17:28:24 i Hanna

Skräpleder och skräpbäcken. Måste lära mig att det inte GÅR att ta promenader. Fast jag vill. Blö.

Idag har det kommit ifatt lite, allting. Känns det som. Förmiddagen var förfärligt ledsam. Saknade Vide så hela jag brast. Länge.
Sen var braiga A här. Vi gick en runda (så dumt). Pratade en massa. Nu är jag trött.

Orolig för att ärtan ska sitta fel. Orolig för att ärtan ska släppa. Lilla hoppböna, sitt kvar där du är. (Om du sitter rätt. Sitt rätt.)
Vi längtar så efter vår LillaLo, hoppas hoppas det är LillaLo som fäst!

Berörd

Publicerad 2012-11-15 20:53:37 i Hanna

Vi har en liten nätstödgrupp, egenhändigt ihopknåpad. Den är väldigt liten, som tur är. Hårda krav är det också. En stödgrupp för föräldrar som förlorat ett barn och som önskar att få syskon. Men behöver hjälp med det av vården. Med hormonbehandling, insemination eller IVF.
 
I den finns ett par braiga människor vi börjat hänga med, de går (gick numera) i samma stödgrupp på Spädbarnsfonden.
Idag var vi hemma hos en av dem, en nyvunnen vänskap.
En person till från nätstödgruppen var där, som vi träffade på riktigt för första gången. (Vi har ju såklart berättat om vårt plus där.)
Hon hade till idag köpt en så vacker present till oss. Ett hänge från märket VÅGA(!). Med ett fint hjärta som symboliserar vår kärlek till Vide och en pärla som symboliserar lilla ärtan Framtidshopp som ska bli LillaLo.
Det är så fint att jag har gåshud (igen och igen) över hela kroppen.
Vilka vackra människor det finns i världen.
Vilken symbolik...
 
Det här vi går igenom, det är så fruktansvärt och hemskt och förfärligt. Tänk att även i fruktansvärda, hemska och förfärliga tider kan man hitta så fina människor. Hoppas de stannar kvar i våra liv.

plus plus två

Publicerad 2012-11-14 19:03:00 i Hanna

En dag till som går.
Och jag är mest bara glad. Det känns konstigt och ovant. Med bara glädje. Men väldigt skönt. Hoppas på många såna stunder.
Har haft vännen här, vilket jag gillar mycket. Vi åt cheesecake som jag (!) gjort. Den var, om jag får säga det själv, väldigt jättegod.
Ingen matblogg det här, men med tanke på hur mycket jag äter plötsligt och hur lite jag kan röra mig (skrmf på bäckenet) kommer det sluta i lite väl många kilon. På mig.
 
I alla fall. Om några veckor kan vi meddela om vi tror på det här med att vi är gravida. Det KÄNNS bra. I början av december ska vi få SE om det ser bra ut. Tänk att det alltid alltid ska finnas något att räkna ner till.

Snurriga tankar

Publicerad 2012-11-13 20:47:50 i Hanna

Är fullkomligt överlycklig för plusset. Tänker verkligen oftast idag att det är så fint, det finns ett reellt hopp och så. Jag önskar så att hoppet, bönan, skrutten, ärtan växer till sig där inne och blir vårt barn. Vår LillaLo.
 
Vet ju hur ömtåligt det är. Ett hopp. Ett litet extrastreck som bevisar att något som kan bli en människa växer i Videbo. Den ömtåligaste tiden är ju nu. Nu och fram till jul kanske sisådär. Många dagar med ambivalenta känslor.
Många dagar med saknad efter Vide. Videsorgen, som måste få komma ut. Måste få plats mitt i hoppet och oron för lilla skrutten.
 
Känner varenda liten magknipning mycket. Är öm i livmodern. Vet att det kan betyda "bra, hurra" och "dåligast, det släppte". Tror egentligen att det är brahurraont. Just nu.
Kan nästan pricka av varenda symtom man kan googla fram om tidig graviditet. Fogarna kommer göra att jag känner mig trygg över att det är något som sitter. Det känns skönt, att vara ordentligt hormonpåverkad. Men det hjälper inte. En himla konstig känsla finns ändå. Saknar min son så hjärtat och händerna värker. Är så glad för lilla grodden att hjärtat dunkar och tårarna bränner.
 
Svårt är det. Med alla känslor samtidigt. Men härligt också. Om jag lär mig låta alla få plats. Och låter mig vara nervös, låter känslostormarna vara och lär mig leva i dem. Då tror jag att jag kommer få ett riktigt bra år.
Detta är den viktigaste tiden i mitt liv, har en bra pratmänniska sagt till mig. Tiden då jag sörjer min son. Nu är det en viktig tid av hopp, som förhoppningsvis ska gå över i väntan, längtan och oro.
 
Om det är svårt för er att följa med i tankegången kan jag meddela att det är ingenting mot hur svårt det är för mig att förstå.
 

Stalker inspekterar

Publicerad 2012-11-12 19:47:00 i Sara

Japp Stalker kollar testet!!
 
 
Edit av Hanna:
Stalker är en alldeles speciell anka. En agent som värvats av världens bästa U och flugit ända från Italien för att hjälpa mig hantera mina tendenser att bita mig fast vid bra folk och kanske inte riktigt lämna dem ifred. Stalka med andra ord. Fast jag är en snäll förföljerska. Jag lovar.
Stalker kommer nog följa med oss en del. Jag menar, hon jobbar ju ändå som agent och proffsstalker...

Ojojojojojojoj!

Publicerad 2012-11-12 17:16:00 i Hanna

Kollakollakolla!
Min kropp har inte lurats. Vi är gravida! Å, snälla lilla bönan, stanna kvar där nu hela vägen. Och kom ut och skrik i juli någon gång!
 
 
Imorgon blir det telefonsamtal till en massa folk av en rolig anledning äntligen. Undrar vad min barnmorska säger om förslaget att jag kan bo kvar på mvc från v 20 någon gång...

6 små eskimåer...

Publicerad 2012-11-10 10:14:56 i Sara

Härom dagen fick vi brev från Fertilitetsenheten om att de har sparat 6 stycken små embryon i frysen åt oss.
Det är så skönt att veta att de finns där, om mot all förmodan det inte skulle bli något denna gången.
Som en livlina...
 
Nu är det inte många dagar kvar till test! Nervöst! Men hoppfullt!

Insåg precis

Publicerad 2012-11-09 08:08:18 i Hanna

att jag borde fått mens igår eller i förrgår i en vanlig cykel. Med tanke på när jag tog den där sista sprutan. Den ska jämföras med en hormonstegring som sker för att ägglossning ska ske. Tog den på onsdagen. Har alltid exakt fjorton dagar från den stegringen till mens. Så skulle fått mens i onsdags. Inga tecken på att den tänker komma än.

Så synd att jag tar progesteron, som kan skjuta upp mensen. (Eller, det är ju inte synd om det hjälper att hålla kvar bönan, men synd att man inte kan lita på kroppen.)
Men lite bra tecken kanske? Vi säger att det är bra i alla fall.

Visst och eller hur

Publicerad 2012-11-07 10:21:31 i Hanna

är sömnighet ett bra tecken?
Trött som en tok. Sov två timmar i går eftermiddag och ca tio i natt. Brukar i vanliga fall knappt sova alls. Bara vara trött. Vi säger att det är för att en skrutt fastnat och ställer till med hormonöversvämningar i min kropp. Hoppas hoppas!

Sara börjar tro också, att en skrutt fastnat. Blir en nervös helg, mensen ska (inte) komma. Men på något sätt tycker jag tiden går rätt fort, om man jämför med när vi väntade på att få testa när Vide hade fastnat. Konstigt.

Spökar?

Publicerad 2012-11-05 22:21:00 i Hanna

Är det symtom på en graviditet, eller spökar alla hormoner de stoppat i mig med mig?
Jag vill så gärna att det ska sitta fast ett litet skrutt av hopp där. Och stanna hos oss.
Har en väldans massa symtom. Det tydligaste är ledsmärtan, speciellt SI och symfys. Den är... ja. Tydlig. Så är jag ju snäll mot den.
Trötthet är ju inte så tydligt. Trött är jag ju mest för jämnan.
Lukter är starka.
En del smaker är... inte så goda längre.
Har slutat dricka kaffe.
Tyvärr har den där metallsmaken jag skrivit om nästan helt försvunnit, vilket föranleder en massa tvivel i huvudet. Mår inte särskilt illa heller.
Jaja, mens ska helst inte komma i helgen. Test om länge. En vecka och en natt. Nu ska jag säga god natt.
 
Vill skrika ut min kärlek till Vide. Vide och Sara. Så de får en liten viskning här i alla fall. Min lilla familj. Värda allt.

Vide

Publicerad 2012-11-04 14:59:54 i Hanna

Jag vet, detta är inte Vide-bloggen.
 
Ville bara berätta att Vide fyller fem månader idag. Saknaden är extra svårburen denna helgen. Han ska få en rislykta tillägnad sig ikväll. Jag ska gå och skriva på den nu.
 
Älskade unge.

Sjukgymnast

Publicerad 2012-11-02 12:56:56 i Hanna

är äntligen kontaktad. (Skitsymfys, dumma dumma den.)
Tänk att det liksom ska brinna i knutarna innan jag får något gjort. Hoppas hon akupunkturar både SI-lederna i ryggslutet och symfysen. ...ja, den sitter ju typ på könet.
Först ska jag väl hoppas att hon har tid med mig.

Aluminiumfolie

Publicerad 2012-11-01 11:48:02 i Hanna

Det är bästa beskrivningen på den där envisa smaken i munnen! Den är rätt tydlig, måste jag tillstå. Inte munnen utan smaken.
Hoppas så jag blir blå att det här ska vara på riktigt. Snälla var på riktigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela