Vägen till Nove Lo, Vides lillasyskon

Här kan du läsa om vår sorg efter Vide, vårt förstfödda barn, och vägen till hans lilla syskon. Vide fick inte överleva sin födelse. Nove Lo ligger och växer i Hannas mage. Vardagens tankar letar sig in här och var, vår vardag. Vill du läsa om hur Nove kom till kan du klicka på oktober 2012 i arkivet. Där står det om vår IVF, som lyckades på första försöket! //Mammorna Sara och Hanna

Notch

Publicerad 2013-04-03 13:54:01 i Hanna

Nu har vi varit på ultraljud med notch-mätning och tillväxtberäkning. Och ett läkarbesök.
Allt gick bra!

Notch är, om jag nu fattat rätt, en benämning på försämrat flöde i artärerna till livmodern. (Försöker, pga att jag mår bäst av det, att bara ta reda på saker i en rimlig nivå. Bara vara gravid. Inte medicinintresserad med ambition tillbaka mot skolan. Alltså kan jag nästan ingenting om obstretiska grejer, har inte läst nånting.)
Det ulj som kallas notch är alltså eg en fråga om det förekommer, inte nån undersökningsmetod.
Ul-bm mätte flödet i artärerna (det är då det blir blått, grönt och rött på skärmen. Färgerna visar flödets riktning i förhållande till dopplermätaren.). Det såg fint ut. Flödet i navelsträngen såg också bra ut, det brukade de inte mäta än för det är senare det isf kan bli problem. Hon mätte för att jag frågade. ("Ja, här var det julgransljus" var kommentaren där.)
Men det såg också fint ut.

Så mätte hon bebisen. Viktuppskattning ligger på -5,6% från kurvans mitt. Det är också normalt.

Allt allt ser bra ut. Och jag är nu matt av lättnad.

Vår läkare har påsklov, så vi kom till en annan. En bra en. Hon lugnade oss, berättade att om det då inte föreligger nån notch är det mindre än 1% risk för preeklampsi. Det är ju okej det. (Vet inte hur många % normalrisken ligger på)
Sa också att om vi är oroliga innan den månad gått som är till nästa tid kan vi ringa dit och få tidigare ulj. Gillar verkligen all vård vi får. De fattar, liksom. De fattar vad vi behöver höra.

Här är en bild på Vides lilla syskon!
Tänk att vi är tvåbarnsmammor!

Kommentarer

Postat av: Tessan

Publicerad 2013-04-03 14:07:44

Så underbart <3

Postat av: Malin -Änglamamma

Publicerad 2013-04-03 17:56:35

Intressant! Men förstår vad du menar! "normal" info är bra! ;)

Skönt att allt såg bra ut!
Kram

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-04-03 18:24:15

De vinner så mycket på att säga just så, "om ni vill göra UL innan dess, så bara ring". Vetskapen att det går, måste kännas tryggt. Skönt att höra att allt såg fint ut! Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela